Beauty

KOSMETYKI RÓŻANE

Jak powszechnie wiadomo, róża jest królową kwiatów i symbolem piękna.Pozyskuje się z niej olejek różany i wodę różaną. Ich unikalne właściwości, znane są już od starożytnych czasów, nadal z sukcesem  wykorzystywane są do produkcji kosmetyków. Dodawane do perfum poprawiają nastrój. Słyną także z doskonałego wpływu na cerę. Działają m.in. przeciwzmarszczkowo i nawilżają skórę.  Dodatkowo skutecznie oczyszczają i tonizują, regenerują, i utrzymują barierę hydrolipidową skóry oraz uszczelniają naczynia krwionośne i zmniejszają zaczerwienienia. Idealnie nadają się do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Na rynku kosmetycznym dostępne są kremy do twarzy i pod oczy, toniki, płyny micelarne, balsamy, masła do ciała, szampony i odżywki, a także mydła i płyny do kąpieli z dodatkiem olejku lub wody różanej.
OLEJEK RÓŻANY:
Olejek różany to najcenniejszy, a zarazem najdroższy eteryczny olejek o pięknym zapachu i wielu właściwościach. Do pozyskania jednego kilograma olejku potrzebujemy nawet 5 ton płatków róży! Powstaje bez udziału jakichkolwiek składników chemicznych. Pozyskiwany jest z róży damasceńskiej zbieranej w samym sercu Bułgarii. Kosmetyki zawierające olejek różany działają odmładzająco i regenerująco. Ponadto zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się skóry i wygadzają zmarszczy. Balsam różany i inne produkty różane tylko dają zadowalające efekty, ale zachwycają także swoim zapachem
WODA RÓŻANA:
Kosmetyki różane powstające na jej bazie mają niezwykły wpływ na zdrowie. Woda różana nawilża, łagodzi, koi oraz regeneruje komórki naskórka. Ponadto działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i kojące. Działa przeciwzmarszczkowo i poprawia napięcie skóry. Ma także delikatne działanie złuszczające, dlatego wykorzystuje się ją w kosmetykach do skóry trądzikowej, a także tych, które niwelują ślady po trądziku.
różany olejekźródło: http://therose.pl

10 komentarzy
Previous Post
15 lipca 2016
Next Post
15 lipca 2016

10 komentarzy

Leave a Reply